Saturday, December 21, 2013

ELLE STYLE AWARDS 2013, Chiar cele mai bine îmbrăcate femei din ţară?

La începutul lunii noiembrie am achiziţionat noul număr al revistei ELLE, cu toate că nu sunt genul care să-şi cumpere fiecare număr, acesta arăta promiţător. În acest număr, revista prezintă încă o ediţie de ELLE Style Awards, protagonistele fiind Catrinel Menghia, Mihaela Rădulescu, Andreea Raicu, Antonia Iacobescu, Malvina Cservenschi, Doina Ciobanu, Anca Tiribeja, şi Ştefania Ivănescu. Revista integrându-le în categoria "femeilor care scriu istoria stilului românesc", şi mă întreb o fi chiar aşa?

Deşi nu pun la îndoială alegerile redactorului şef Roxana Voloşeniuc, pe care o admir, de această dată avem păreri contradictorii. Înţeleg prezenţa Doinei Ciobanu, a lui Catrinel Menghia şi a Malvinei Cservenschi, sunt într-adevăr femei de succes care lucrează în acest domeniu de o vreme şi chiar au un stil aparte. Nu încape discuţie de ce cunoscutul model Catrinel Menghia face parte din categoria celor mai bine îmbrăcate femei din România, pe lângă trăsăturile ei frumoase şi corpul ei atletic este şi o persoană deschisă şi carismatică iar stilui ei de îmbrăcăminte simplu, lejer şi feminin pune capac la toate. Doina Ciobanu la numai 16 ani a conceput să scrie un blog de succes internaţional(thegoldendiamonds.com) şi a devenit apreciată şi urmărită de oamenii din lumea modei.
Consider că participarea prezentatoarelor, Andreea Raicu şi Mihaela Rădulescu este mai degraba din cauza popularităţii şi frumoseţii lor decât al alegerilor lor vestimentare. În ceea ce priveşte cântăreaţa de muzică pop, Antonia Iacobescu, nu mi se pare ca se potriveşte in şcenariu, chiar pare să iasă din peisaj atât din cauza atitudinii sale copilăroase cât şi a stilului. Iar modelul Ştefania Ivănescu cu greu o pot categoriza ca o femeie, având în vedere că are doar 16 ani, cu atât mai puţin să o clasific printre "cele mai bine îmbrăcate femei din România".
De fapt, dacă mai era cineva care merita să apară in acest număr aceea era Mădălina Ghenea, frumoasa acrtiţă/model care s-a remarcat peste hotare. Mădălina este o femeie frumoasă nu doar prin înfăţişarea sa fizică dar şi prin stilul ei foarte feminin, rochii roşii strâmpte care o avantajează sau negre şi lungi până în pământ de tip sirenă care îi pun în evidenţă silueta.


Cu toate acestea, apreciez efortul echipei ELLE, un astfel de număr nu este muncă uşoară sau de scurtă durată. De asemenea, mi-a plăcut foarte mult tema pozelor, anii 20 (tipic, având în vedere că sunt o mare fană), care probabil a fost inspirată din filmul "The Great Gatby". Piesele vestimentare specifice perioadei au fost absolut superbe, preferatele mele sunt: ciorapi din plasă cu perle aplicate (Ludique Custom Made), sacoul din brocart(Zadig& Voltaire), şal cu broderie şi paiete aplicate(Irina Schrotter), cagula din mătase cu aplicaţii din cristale şi pietre(Doina Levintza), sandale din piele(Casadei) şi nu în ultimul rând rochia din tul şi mătase cu franjuri aplicate(Doina Levintza).

1 comment: